Voor wie?

Coaching kan voor iedereen effectief zijn die persoonlijke doelen, groei en ontwikkeling wil realiseren, nog beter wil functioneren en zijn of haar bewustzijn en zelfsturing wil vergroten. In sommige fasen van je leven kun je gehinderd worden door bepaalde problemen of barrières die je persoonlijke ontwikkeling of het gevoel van welbevinden verstoren. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat je niet, of slechts met zeer veel moeite, vooruitgang boekt in je persoonlijk leven of carrière. Of je merkt dat je telkens opnieuw dezelfde fouten maakt, en je voelt dat je eigenlijk veel meer in je mars hebt. Of je merkt dat je slechts gedeeltelijk gebruikmaakt van je mogelijkheden en talenten.

In al die gevallen kan het verstandig zijn om met de hulp van een persoonlijke coach stap voor stap de problemen en blokkades die tussen jouw en je doel staan op te heffen, je capaciteiten te vergroten en de mogelijkheden in jezelf te ontdekken. Zo kun je ontdekken hoe je met enthousiasme, plezier en voldoening meer uit jezelf en uit je leven kunt halen en op die manier meer voor jezelf en je omgeving kunt betekenen.

Werkwijze?

Een eerste stap is altijd een kennismakingsgesprek. Het is van belang dat we elkaar leren kennen, want om samen antwoorden te vinden, is vertrouwen en de juiste ‘klik’ de basis. Tevens bespreken we in dit gesprek wat je wilt bereiken met de coaching. In onze vervolggesprekken werken we met actuele situaties, gaan we vertrouwelijk met elkaar om en kun je open en eerlijke communicatie, praktische adviezen en een gestructureerde aanpak verwachten. Door regelmatig van gedachte te wisselen, kunnen onze gesprekken je het vertrouwen geven dat je op de goede weg bent, je kunt je frustraties ventileren, het kan je twijfels wegnemen of je gaat het gewoon eens van een andere kant belichten. De vraag is waar jij behoefte aan hebt, waar kunnen we jou bij helpen?

Kwaliteit

Alle medewerkers van Stichting HerstelTalent hebben opleidingen gevolgd om hun ervaring met een chronische psychische- of lichamelijke kwetsbaarheid (uitdaging) deskundig in te zetten. Een aantal van hen combineren dit met hun kennis uit een reguliere opleiding in zorg of welzijn. Daarnaast volgen zij intervisie en indien noodzakelijk supervisie. Medewerkers van HerstelTalent zijn lid van de Vakvereniging voor Ervaringswerkers. en dienen bij aanvang van hun werkzaamheden een verklaring omtrent gedrag te overleggen (VOG).

Per bijeenkomst laten we je kort de session rating scale invullen. Dit doen we om na te gaan hoe het gesprek is gegaan en wat er beter kan. De volgende 4 vragen scoor je op een schaal van 1 tot 10:

  1. Coachingsrelatie: ik voelde me gehoord, begrepen, gerespecteerd
  2. Doel en onderwerp:we hebben gewerkt en gesproken over datgene waar ik aan wilde werken of wilde spreken
  3. Werkwijze: de manier van werken van de coach past goed bij mij
  4. Sessie als geheel: het gesprek sloot aan bij mijn behoefte(n)

 

Indicaties

Niemand anders dan jij zelf beslist of je voor coaching in aanmerking wilt komen. Er bestaat (nog) niet zoiets als een indicatie voor coaching. Soms zal iemand je adviseren om een coachingstraject te volgen, maar alleen jij kan beslissen of je bereid bent om een dergelijk traject met ons aan te gaan.

Doelstelling

Aan het eind van het coachingstraject heb je inzicht in je functioneren en ben je beter instaat verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen besluiten en acties. Je kunt haalbare, persoonlijke doelen formuleren en stappen ondernemen om tot het behalen van die doelen te komen. De effecten op gedrag, gevoel en gedachten kunnen zijn dat je jezelf zelfverzekerder voelt en meer zelfvertrouwen hebt, assertiever kunt optreden, effectiever communiceert en gemakkelijker keuzes maakt.

Vergoeding

Stichting HerstelTalent is gecontracteerd voor ambulante begeleiding door Porthos (Walcheren) in het kader van de uitvoering van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). Het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) is dat u volwaardig aan de samenleving kan deelnemen. Wanneer u daar hulp bij nodig heeft omdat u zich op wat voor manier dan ook kwetsbaar voelt en dit niet (voldoende) met uw naaste omgeving kunt oplossen bent u bij ons aan het goede adres.

In Walcheren dient u zich aan te melden bij een van de Porthosloketten, gevestigd te Middelburg of Vlissingen. Voor de gemeente Veere kunt u zich tevens aanmelden bij deze loketten. Een medewerker van Porthos komt u eventueel bezoeken in verband met de afstand.

U vertelt uw situatie en vraagt om hulp. De medewerker van Porthos zal u adviseren welke hulp bij u past en u hiernaar verwijzen. Telefoonnummer Porthos; 088-7514000

 

Tarieven

Stichting HerstelTalent rekent voor particulieren € 60,- per uur incl. BTW (21%) . Particulieren coachen wij altijd in ons kantoor aan de Verlengde Dishoekseweg 2 in Koudekerke (Dishoek).

Krijgt u van ons ambulante begeleiding op grond van een indicatie via Porthos (WMO) dan maakt u met Porthos afspraken over eventuele eigen bijdragen. Laat u goed informeren.

Een intakegesprek: duurt 1,5 uur en is vrijblijvend.

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden voor coaching? Laten we de dan mogelijkheden bespreken en neem vandaag nog contact met ons op voor een kosteloos eerste coachgesprek!