Hersteltalent

HerstelTalent en ‘Mijn kracht belicht’

Nadat Samen Sterk Zonder Stigma bekend had gemaakt dat zij subsidie (Criteria en werkwijze subsidieaanvragen 2015) ter beschikking stelde voor de bestrijding van zelfstigma vroeg ik medewerkers binnen Stichting Hersteltalent of zij ideeën hadden over een mogelijke projectaanvraag. Ik merkte dat ik blij werd van het idee dat HerstelTalent een bredere beweging zou worden. Dit zou wellicht een manier daarvoor kunnen zijn.

Bouchra vroeg me voorzichtig hoe ik het dan zag. Wat zou het betekenen als zij een projectaanvraag via HerstelTalent wilde indienen? Begreep ik wel dat zij niet in Zeeland woont en tot wat voor problemen dat allemaal zou kunnen leiden? Na een goed gesprek hoorde ik een tijdje niets meer. Tot ik eind oktober van vorig jaar een mailtje van haar kreeg met een voorstel. Of ik wat zag in het projectvoorstel ‘Mijn kracht belicht’?

Met toenemende interesse las ik het stuk dat Bouchra me had toegestuurd. Het riep vragen bij me op want de doelgroep (Islamitische vrouwen) en de problemen die zij tegenkomen op psychisch vlak waren niet direct zaken waar ik veel van wist. Tegelijkertijd vroeg ik me af of dat nog wat uitmaakte nu ik had besloten om in te zetten op een bredere beweging. Maakte het wat uit gezien hetgeen ik vanaf het eerste begin heb willen uitstralen met HerstelTalent?

Mijn conclusie was dat talent voor herstel niet gebonden is aan iemands culturele of religieuze achtergrond, maar dat het een extra barriere kan vormen om tot herstel te komen in de hedendaagse maatschappij was en is voor mij volstrekt helder. Het trok me samen met mijn vertrouwen in de kwaliteiten van Bouchra over de streep om het project in te dienen voor een subsidie-aanvraag bij Samen Sterk Zonder Stigma.

Na de eerste spannende ronde te zijn doorgekomen kregen we op 17 december de uitslag dat we ook de tweede ronde door waren en de officiële toewijzing van de subsidie. Als directeur van stichting HerstelTalent vervulde me dat van trots. Wat was het een prachtig mooi moment toen ik Bouchra belde om haar het goede nieuws mee te delen! Nu staan we aan het begin van het project ‘Mijn kracht belicht’ en moeten we onze ideeën gaan waarmaken. Ik heb er alle vertrouwen in! We houden u graag op de hoogte door middel van deze voortgangsblog. Leest u met ons mee?

Irene van de Giessen, directeur Stichting HerstelTalent

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy