Hersteltalent

HerstelTalent en ‘Zelfregulatie en identiteit’

In 2013 kreeg ik een artikel (Zelfregulatie bevorderen.5.1-2) van Jaap van der Stel met de vraag of ik er ‘handen en voeten’ aan wilden geven omdat het nogal wetenschappelijk was. Ik had nooit gedacht dat die vraag me heden ten dage nog steeds zou bezighouden en toch is dat wat er gebeurd is. Sinds het verzoek van Jaap ben ik blijven werken aan mijn eigen theorievorming over zelfregie en identiteit. Ik heb heel lang niet geweten waarom het onderwerp me zo in mijn macht hield. Nog steeds kan ik de aantrekkingskracht niet goed verklaren, behalve dat het mijn herstelproces beter benaderde dan willekeurig welke andere theorie ik daarvoor ooit hoorde.

Na al met meerdere mensen te hebben overlegd over wat ik met mijn ideeën aanmoest gaf een gesprek met Ellen Spanjers (Van het spel ‘Een steekje los’) uiteindelijk de doorslag. Ik besloot een aanvraag in te dienen voor een onderzoekssubsidie naar mijn theorie bij Samen Sterk Zonder Stigma. Na de eerste spannende ronde te zijn doorgekomen kregen we op 17 december de uitslag dat we ook de tweede ronde door waren en de officiële toewijzing van de subsidie. Het vervulde me van trots. Wat was het een bijzonder moment toen ik de mail met het goede nieuws kreeg! Nu staan we aan het begin van het project ‘Zelfregulatie en Identiteit’ en moet ik mijn/onze ideeën gaan waarmaken. Dat is toch even anders dan in je eentje enthousiast zijn over een onderwerp. Desondanks heb ik er alle vertrouwen in! We houden u graag op de hoogte door middel van deze voortgangsblog. Leest u met ons mee?

Irene van de Giessen, directeur Stichting HerstelTalent

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy