Hersteltalent

Logo + visitekaartjes

Zeg Bouchra? In welke kleuren wil je het logo van je project? Vol verbazing kijkt Bouchra me aan, logo, kleuren? Ik besluit haar kort uit te leggen wat mijn plan is. Het lijkt me leuk als we het logo van HerstelTalent omtoveren in de kleuren die zij bij haar project vindt passen. Vanzelfsprekend horen daar visitekaartjes bij. Bouchra verzekert me dat ik haar niet te serieus moet nemen. Het is de eerste keer dat ze zoiets doet en weet ik wel zeker dat ik zoveel geld aan haar idee wil besteden? Ik verzeker haar dat ik het inderdaad zeker weet. Het blijft even stil, maar vrij snel daarna belt ze me op en vertelt me zelfverzekerd dat het logo blauw – groen moet worden. Het moet ‘Islamic-style’.

Even prijs ik me gelukkig dat ik geen vormgever ben. Ik zou geen idee hebben hoe ik blauw-groen in ‘Islamic-style’ moet zetten. Martien Luteijn, mijn vormgever, daarentegen wordt van dit soort opdrachten ‘in-en-in gelukkig’. Na enkele weken krijg ik de eerste proeven. Iedere keer weer verbaas ik me over het feit dat Martien zo goed mijn ideeën weet vorm te geven. Wat een pareltjes! Zeg nou zelf:

 

Schermafbeelding 2016-02-14 om 15.12.10  Schermafbeelding 2016-02-14 om 15.12.22  Schermafbeelding 2016-02-14 om 15.12.37  Schermafbeelding 2016-02-14 om 15.12.48

 

Maar ja, dat ik gelukkig ben is tot daar aan toe. Bouchra moet het mooi vinden. Wanneer ik haar een mail stuur met de eerste proeven, voorzien van de opmerking dat het natuurlijk nog maar een eerste opzet is, reageert ze direct enthousiast. Ik vraag me stiekem even af of ze het me niet moeilijk wil maken en vraag haar voor de zekerheid nog eens of ze het echt wel leuk vindt. Ik hoef niet meer te twijfelen. Bouchra is hartstikke enthousiast! Het betekent dat we aan de slag kunnen. ‘Mijn kracht belicht’ heeft haar eigen kleuren, logo en visitekaartje. Een goed begin is het halve werk!

Irene van de Giessen, directeur Stichting HerstelTalent

 

 

 

 

 

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy