Hersteltalent

Bezoek aan de Islamitische Universiteit

In het kader van mijn project “Mijn kracht belicht ” stond vandaag het bezoek aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam gepland samen met Irene van de Giessen en Klaartje Koenraad.

Hoewel het project het ‘thema zelfstigma/geinternaliseerd stigma’ heeft  realiseren wij ons dat het om veel meer dan alleen het thema gaat. Om te weten wat voor invloed het project op de cursisten zal hebben willen we een wetenschappelijk onderzoek laten uitvoeren. Gezien de doelgroep, islamitische vrouwen met een achtergrond in de psychiatrie, wilden we met de beste samenwerkingspartner in zee gaan die we ons maar konden wensen. We zochten daarom contact met Prof. Dr. Ir. Emin Akcahuseyin, Vice rector en opleidingsdirecteur Master IGV aan de Islamitische Universiteit in Rotterdam.

Vandaag was het zover en zaten we met hem en drie van zijn collega’s aan tafel met de vraag “kunnen jullie en/of jullie studenten iets voor ons betekenen”. Wat waren we blij verrast dat alle aanwezigen mogelijkheden zagen. Veel meer mogelijkheden nog dan waar we zelf aan hadden gedacht. Het mooiste cadeau kregen we toen we 4 x volmondige toezegging kregen voor hulp en samenwerking.

Het bezoek werd besloten met een heerlijke warme lunch in de kantine van de Universiteit. Wij willen de Universiteit dan ook bedanken voor hun tijd, warme welkom en goede zorgen. En verheugen ons op de toekomstige samenwerking!

Bouchra Zerkouni,

Initiatiefnemer project ‘Mijn kracht belicht’

IMG_1616  IMG_1619  IMG_1618

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy