Hersteltalent

Blij met berichtgeving op intranetsite GGZ aanbieder Antes

Afgelopen vrijdag 22 april 2016 werden we blij verrast met het bericht dat GGZ aanbieder Antes onze bijeenkomsten onder de aandacht wilde brengen. Hieronder kunt u de tekst lezen:

Mijn kracht belicht

Collega Soedesh Gajadien tipte ons over een mooi initiatief van cliënte Bouchra. Bouchra heeft namelijk via ‘Samen sterk zonder stigma https://www.samensterkzonderstigma.nl/ subsidie geworven om herstelbijeenkomsten te organiseren. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor moslimvrouwen met (een achtergrond van) psychische klachten. Ze komen samen onder de naam ‘mijn kracht belicht’. Bouchra: “Als je psychische klachten hebt, dan heb je het niet altijd even makkelijk. Daarbij loop je tegen het stigma aan dat in onze samenleving over psychische aandoeningen bestaat. Moslimvrouwen hebben daarnaast ook te maken met het taboe dat in hun gemeenschap hierover heerst. Tijdens de bijeenkomsten van ‘mijn kracht belicht’ gaan we met elkaar aan de slag met fotografie. De foto’s zijn voor ons het middel om bij je eigen kracht te komen. En het is een manier om met elkaar in gesprek te raken, om ervaringen te delen. Om te kijken welke effecten deze bijeenkomsten hebben, zal de Islamitische Universiteit onderzoek doen naar de effectiviteit.” De bijeenkomsten vinden vanaf a.s. maandag plaats in de Essalam Moskee. Er zijn nog plaatsen vrij. Meer informatie vind je op https://hersteltalent.nl/mijn-kracht-belicht/. Vragen of opmerkingen? Mail ze aan info@hersteltalent.nl

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy