Hersteltalent

De manier waarop je met jezelf omgaat

Op 18 oktober 2016 hielden we een Socratisch gesprek in Dishoek over aspect 4:

“De manier waarop je met jezelf omgaat”

Kernmoment/Ervaring: Een van de deelnemers heeft een ervaring voorbereid, zodat we direct met haar ervaring kunnen beginnen. Het kernmoment/hittepunt: Ik heb een neef in Utrecht en die was vader geworden. In onze familie lopen we de deur niet bij elkaar plat, maar nu wilde ik graag op kraamvisite. Ik had het besloten dat ik dat ging doen. Ik vind reizen moeilijk. Ik ben dan heel angstig en ga dan van alles verzinnen waarom het niet gaat lukken. Mijn dochter wil mee. Na wat mails op en neer heb ik hem aan de telefoon. Mijn neef zegt: je moet het alleen doen als je het echt leuk vindt hoor! Het lukt mij niet om tot een afspraak te komen. Ik zit met mijn dochter op de bank en die vraagt: is het nou al geregeld met die afspraak? Ik zeg, nee, doe jij dat maar, jij bent daar handiger mee dan ik. Dit is het hittepunt.

kk-verslag-aspect-4

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy