Hersteltalent

Voortgang Crisiskaart

In 2017 is Stichting HerstelTalent gestart met de crisiskaart. In de tijd dat we met volop financiële middelen volop konden investeren werden rond de 40 kaarten gemaakt. Hoewel wij niet meer ‘vol’ inzetten op voorlichtingen komen de aanmeldingen nog altijd binnen. Er zijn nu bijna 60 mensen met een crisiskaart in Zeeland.

We zijn heel blij dat de gemeenten Schouwen-Duiveland en Middelburg de crisiskaart financieren. Ook zijn wij blij met de aandacht hiervoor van Omroep Zeeland en de PZC . Hierdoor kunnen wij in deze plaatsten weer volop inzetten op voorlichting. Dit is voor de crisiskaart van belang maar ook voor de maatschappij. De voorlichtingen maken ook onderwerpen waar stigma en taboe op rust bespreekbaar. Op deze manier hopen wij dat de crisiskaart niet alleen bijdraagt aan het persoonlijk welzijn van de crisiskaarthouder maar ook aan meer begrip en inclusie in de samenleving.
Mensen overwegen een crisiskaart op veel verschillende redenen. Zo is Lisa heel blij met haar kaart omdat ze nu een beter inzicht heeft in hoe ze haar crisis kan voorkomen en dat ze goed heeft vastgelegd wat ze wil als het toch ‘mis’ gaat. Ella heeft de kaart vooral voor haar familie zodat die haar beter kunnen begrijpen. Ze gebruikt de kaart en crisisplan als handvat om aan hen uit te leggen wat er gebeurt als zij in paniek raakt. Bart wil zijn kaart vooral gebruiken om mensen, als hij boos wordt, snel duidelijk te kunnen maken dat ze hem het beste met rust kunnen laten. Dat is één van de mooie dingen aan de crisiskaart, hij is uiterst persoonlijk en daarmee voor bijna iedereen bruikbaar.

Heeft u interesse in de crisiskaart? Bel: 06-24556153 of mail naar crisiskaart@hersteltalent.nl

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy