Hersteltalent

Voortgang Schouwen-Duiveland (2)

Inmiddels zijn André Hoek en Klazine Tuinier ruim een half jaar aan de slag voor de gemeente Schouwen-Duiveland. Hoogste tijd voor een ‘tussenstand’.

Na een periode van investeren in naamsbekendheid en voorlichtingen zijn wij inmiddels volop aan de slag met het ondersteunen van mensen die een beroep op ons doen.

Naar aanleiding van een stukje in de lokale krant kregen wij onze eerste crisiskaartaanmelding. Deze mevrouw wilde heel graag zo’n kaart, om mensen op afstand te houden als ze in paniek is. Het proces is in volle gang.
Verder worden de meeste mensen via de gemeente naar ons verwezen. Het gaat om allemaal heel veel verschillende situaties, maar bij alle mensen spelen moeilijke levensomstandigheden en de gevolgen van daarvan de hoofdrol. Dit kan leiden tot isolatie, eenzaamheid en ongedeeld verdriet of tot conflicten, ontslag en hopeloosheid. De één moet daarom op zoek naar een ander huis, de ander naar een andere baan, een volgende naar contacten om een netwerk op te bouwen en weer iemand anders naar rust om alles weer te overzien. Wij kijken samen met mensen hoe ze dat het beste aan kunnen pakken en wie hen daarbij kan helpen. We steunen hen door te luisteren en het bieden van herkenning maar ook heel praktische steun bij de regelzaken die komen kijken bij bijvoorbeeld het vinden van een nieuw huis of het aanmelden voor de juiste hulp.

In totaal ondersteunen wij zo nu zeven mensen. Dit had niet gekund zonder de steun vanuit de gemeente en andere samenwerkingspartners.

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy