Hersteltalent

Project Crisiskaart Middelburg

Per 1 augustus 2019 wordt de crisiskaart officieel gefinancierd door de gemeente Middelburg. Dat betekent dat wij in deze gemeente volop inzetten op voorlichtingen aan mogelijke kaarthouders en alle betrokken partijen.
Woont u in de gemeente Middelburg en heeft u om wat voor reden dan ook interesse in de crisiskaart/hulpkaart neem vrijblijvend contact op voor de mogelijkheden.

Een crisiskaart is een kaartje op bankpasformaat. Hierop staat beschreven hoe je benaderd wil worden en wie er gebeld moet worden wanneer je dat zelf niet meer weet of in de war bent. Jij bepaalt zelf wat en wie er op de kaart komt te staan.

Bij de kaart hoort een crisisplan. Hierin staat hoe je zelf een crisis kan voorkomen en hoe anderen je daarbij kunnen helpen. Maar ook met wie je welke afspraken daarover hebt gemaakt.

De crisiskaart is geschikt voor iedereen die wel eens in crisis raakt. Een crisis is voor iedereen verschillend. Of je nu in de war bent, in paniek raakt of dagenlang op bed ligt, een crisiskaart kan steunen. Ook voor naasten en omstanders kan een crisiskaart steunend zijn omdat het richting geeft aan hoe ze je het beste kunnen helpen.

U maakt de crisiskaart en het crisisplan met een ervaringsdeskundige crisiskaartconsulent van Stichting HerstelTalent. Dit betekent dat degene die met u de kaart maakt, zelf weet hoe het is om in crisis te zijn en ook zelf een crisiskaart heeft.

Informatie en aanmelden
Voor informatie of aanmelding mail naar crisiskaart@hersteltalent.nl of bel 06-24556153.

Proces
Vervolgens maken we een afspraak om kennis te maken en het proces door te spreken. Dit kan bij u thuis of op één van onze locaties. Afhankelijk van uw wensen maakt u zelf uw kaart en plan of steunen wij u daarbij in ongeveer vijf gesprekken.

Hulpkaart
Wij maken ook de hulpkaart met u. Dit is een variant op de crisiskaart voor mensen die in de war kunnen raken als gevolg van bijvoorbeeld een licht verstandelijke beperking of beginnende dementie.

Voor meer informatie zie ‘link naar project crisiskaart zeeland

  • Stichting Hersteltalent
  • Privacy