HOP

Honest, Open & Proud (HOP) is een training die mensen met een psychische aandoening enorm empowert en zo zelfstigma kan helpen verminderen.

HOP is ontwikkeld door onderzoeksinstituut NAMI-Chicago onder leiding van Patrick Corrigan en Robert Ludin. In Amerika is de training geregistreerd als evidence based. Onderzoeken daar hebben aangetoond dat de HOP-training mensen met een psychische aandoening enorm kan empoweren en het zelfstigma doet verminderen.

Hoe ziet een HOP-training eruit?
De HOP-training bestaat uit 4 bijeenkomsten van 2,5 uur en een terugkombijeenkomst. In de eerste les wordt aandacht besteed aan wat stigma en zelfstigma precies is. De tweede les gaat over het afwegen van de voor- en nadelen van openheid. In les drie wordt gekeken naar de verschillende manieren van openheid die er zijn en naar wie je open bent/kunt zijn. In de vierde les staat het vertellen van je eigen (herstel)verhaal centraal.

In alle lessen wisselen verschillende interactieve activiteiten elkaar af, om na de vierde les te zijn gekomen tot je eigen strategie in openheid (vertel je het en zo ja, aan wie en hoe). Daarnaast wordt er een terugkombijeenkomst georganiseerd waarin overgebleven vragen worden behandeld op basis van de behoefte van de deelnemers.

De HOP-training wordt gegeven door twee HOP-facilitators. Een facilitator is altijd een persoon die zelf ervaring heeft gehad met een psychische kwetsbaarheid.

Meer informatie en aanmelden
Wil je meer weten? Kijk dan in onze agenda of er binnenkort een cursus wordt gegeven. Of bel met HerstelTalent via 06-22889296. Je kunt ons ook via de mail bereiken info@hersteltalent.nl.